Veldsink Adviesgroep

Een fraai vormgegeven gebouw met veel potentieel en mogelijkheden. Maar het miste de optimale functionaliteit en gemoedelijke sfeer waar de Veldsink Adviesgroep voor staat. Het no-nonsense, ondernemend familiebedrijf was op zoek naar een passende inrichting die aansloot bij de ‘ziel’ van het bedrijf. Voor het architectonische gedeelte was dat al gelukt. Voor het interieur waren ze nog zoekende.

Mogelijkheden van het gebouw onderzoeken

Om invulling te geven aan de Veldsink Campus in Nuenen was het eerst nodig om het DNA van het bedrijf naar boven te halen. Wie zijn we, waar staan we voor en hoe ziet dat eruit? Door gesprekken met de eigenaren, architect én medewerkers konden we vaststellen wat de drive en identiteit van Veldsink is. Middels een DNA analyse konden er plannen en keuzes gemaakt worden voor toekomstig gebruik van het pand, de mogelijkheden van de diverse ruimtes, de routes en gebruik aanliggende ruimtes/functies en een passende sfeer en stijl.

Sfeer visualiseren die past bij het DNA van Veldsink

De zoektocht naar patronen, kleuren en inrichtingssferen leidde tot voorstellen in materiaal- en kleurkeuzes, meubelselecties, verlichtingsarmaturen, stofferingen en afwerkingen van vloeren en wanden. Van receptie tot ontvangstruimte, van bedrijfsrestaurant tot werkruimtes. Alles werd uitgedacht, opnieuw ingedeeld en vormgegeven om vervolgens over te gaan tot verbouwing en inrichting.

 

Veldsink receptie en ontvangstruimte inrichting interieur HANS
Veldsink bedrijfsrestaurant inrichting interieur HANS

Van idee tot realisatie

Na het afronden van het definitief ontwerp werd er overgegaan tot uitvoering. Met de vaste partners van Veldsink en HANS visievormgever is er een projectteam samengesteld voor de realisatie van de inrichting. In verschillende fases zijn alle ruimtes binnen de campus aangepakt. HANS is trots op het uiteindelijke resultaat, maar het meest op het breed gedragen concept en de prettige samenwerking met alle partijen: opdrachtgevers, medewerkers, leveranciers en architecten.